nieuws

Ingrijpen in de toeristenbelasting

Hotel

Ingrijpen in de toeristenbelasting is nodig om Nederland aantrekkelijker te maken, dit zeggen organisaties die menen dat de positie van Nederland zwak is in het buitenland. Eind vorige week vond over dit onderwerp een hoorzitting plaats in de Tweede Kamer.

Ingrijpen in de toeristenbelasting

Er moet meer transparantie komen in de besteding van het belastinggeld. Daarnaast pleiten de organisaties voor het teruggeven van het geld aan de sector.

Geld terug naar sector

‘Het geld moet gebruikt worden voor voorzieningen voor toerisme en niet voor nieuwe bestrating in de stad’, aldus ondernemersorganisatie VNO/NCW.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen wil vooral meer investeren in promotie in het buitenland. Hier ligt volgens de organisatie ook een duidelijke taak voor de overheid. Molecaten-vakantieparken kan zich hier niet in vinden: ‘Promotie is overwegend een verantwoordelijkheid voor ondernemers.’

Reageer op dit artikel