nieuws

Tweede ss Rotterdam zit er niet in

Hotel

Woningcorporaties kunnen zich niet nog een keer een aankoop als horecaschip de ss Rotterdam veroorloven. Dat vloeit voort uit de aangescherpte regels voor investeringen in vastgoed door corporaties. Minister Piet Hein Donner (Volkshuisvesting) heeft dit dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Tweede ss Rotterdam zit er niet in

De Rotterdamse corporatie Woonbron leed miljoenenverliezen na de aankoop van horecaschip de ss Rotterdam. Het opknappen viel veel duurder uit. De corporatie wil nu van het voormalige stoomschip af.

Het herbergt nu horeca, een theater en congresruimte. In het eerste jaar van de exploitatie heeft het schip minder opgebracht dan verwacht, schrijft Donner.

Hij wijst naar nieuwe regels die corporaties slechts toestaan om geld te steken in kleinschalig commercieel vastgoed dat ook nog iets te betekenen heeft in een wijk. Dit vastgoed mag niet meer waard zijn dan een drempel die de minister vaststelt. Ook zijn er grenzen aan de manier waarop de corporatie geld bij elkaar haalt voor de investering.

Reageer op dit artikel