nieuws

Achterhoeks paardentoerisme krijgt impuls

Hotel

Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme blaast een aloude manier om de regio te ontdekken nieuw leven in. Het wil namelijk het paardentoerisme in de regio meer promoten.

Achterhoeks paardentoerisme krijgt impuls

Inmiddels hebben zeven gemeenten hun medewerking verleend aan het project. Er zijn nieuwe bewegwijzeringspaaltjes de grond in gegaan en er is gekeken naar mogelijkheden voor overnachting en paardenstalling en -verhuur.

Website

De bestaande website www.achterhoektepaard.nl heeft een grondige metamorfose ondergaan. Zo heeft Edwin Akkerman, de initiator van het project, ervoor gezorgd dat er verschillend arrangementen zijn samengesteld. Inclusief samenwerking met verschillende overnachtingsplaatsen.

Verzorging

Het viel niet mee om goede accommodaties te vinden. ‘Een paard is geen fiets die je zomaar even parkeert. Goede verzorging en stalling zijn belangrijk. Dat zit wel goed, de ondernemers die de arrangementen bieden zijn stuk voor stuk erg betrokken.’

Reageer op dit artikel