nieuws

Bende berooft gasten in luxehotel

Hotel

Een groep gewapende mannen is maandagochtend een van de exclusiefste hotels in de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro binnengevallen en heeft daar een aantal gasten, onder wie naar verluidt zeker tien buitenlandse toeristen, beroofd.

Bende berooft gasten in luxehotel

Dit hebben de politie en hotelmedewerkers laten weten. De vier mannen wisten uit hotel Santa Teresa in het district Santa Teresa te ontsnappen en zijn vooralsnog spoorloos. Niemand zou gewond zijn geraakt in het hotel, waar de beste kamers tot 2000 dollar per nacht kosten.

In aanloop naar het WK Voetbal in Brazilië in 2014 en de Olympische Zomerspelen van 2016, die zijn toegewezen aan Rio de Janeiro, doen de autoriteiten er alles aan om de veiligheid in het land te verbeteren. In honderden sloppenwijken in Rio maken nog immer criminele bendes de dienst uit.

Momenteel worden de World Military Games gehouden, waaraan zo’n 4000 atleten uit 112 landen meedoen.

Reageer op dit artikel