nieuws

Kwart eeuw Swissôtel Amsterdam

Hotel

Op 1 augustus 1986 opende het Swissôtel aan het Damrak in Amsterdam haar deuren voor het eerst. Dat 25-jarige jubileum wordt op 1 augustus 2011 gevierd met een uitgebreid feestprogramma.

‘Het hotel heeft door de jaren heen grote populariteit weten te vergaren als zeer centraal gelegen boutiquehotel, waar zowel de toerist als de zakenreiziger zich thuisvoelt’, aldus Swissôtel zelf.

Feestdag

De viering valt samen met de nationale feestdag van Zwitserland. In dat land begon, de naam zegt het al, Swissôtel Hotels en Resorts 30 jaar geleden.

Publiek

Naast haar vaste leveranciers en goede relaties, wil het hotel ook het publiek op het Damrak betrekken bij de feestelijkheden. ‘Daarom speelt de viering zich volledig buiten voor de ingang af. Er zal een klein stukje Zwitserland worden gecreëerd op het Damrak, compleet met Heid-lookalikes en levende have.’

600.000

Volgens general manager Harold Kluit van Swissôtel Amsterdam hebben naar schatting 600.000 mensen de afgelopen jaren in ‘zijn’ hotel gelogeerd. ‘Een persoonlijke service, Zwitserse gastvrijheid en een ongekend gunstige locatie zijn de pijlers van ons succes en de reden waarom gasten steeds weer bij ons terugkomen.’

Reageer op dit artikel