nieuws

Zuid-Holland beste hotelprovincie

Hotel

Uit cijfers van Weekendjeweg.nl blijkt dat Zuid-Holland de meest-favoriete hotelbestemming van Nederland is. Tienduizenden boekingen binnen Nederland werden met elkaar vergeleken, waarbij werd gekeken naar de verschillende trends per provincie.

Zuid-Holland beste hotelprovincie

Zuid-Holland wordt op de voet gevolgd door Gelderland, dat volgens de onderzoekers een inhaalslag heeft gemaakt in vergelijking met voorgaande jaren.

Groningen populairder dan Friesland

Redelijk opmerkelijk is dat Groningen vrijwel overal populairder is dan Friesland als het gaat om een kort hotelverblijf. Daarbij tekenen de onderzoekers ook nog aan dat de provincie Groningen nog niet de helft van het aantal hotels heeft als Friesland. Van de bewoners van de noordelijke provincies gaan Groningers dan weer het liefst naar Friesland, als ze in het noorden blijven. Friesland staat bij de Groningers op een zevende plaats.

Continu

‘Wij meten continu boekingtrends, zodat we nog beter kunnen inspelen op de behoefte van de consument’, vertelt Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl. ‘Dankzij de inmiddels meer dan 200.000 reviews van gasten zien wij regelmatig de meest waardevolle tips. Bij onze onlangs vernieuwde website is vanzelfsprekend ook gekeken naar de wensen van onze gasten.’

De favorieten per provincie:

Drenthe: 1. Zuid-Holland, 2. Noord-Holland, 3. Gelderland

Flevoland: 1. Gelderland, 2. Zuid-Holland, 3. Limburg

Friesland: 1. Gelderland, 2. Noord-Holland, 3. Zuid-Holland

Gelderlander: 1. Zuid-Holland, 2. Noord-Holland, 3. Limburg

Groningen: 1. Gelderland, 2. Zuid-Holland, 3. Noord-Holland

Limburg: 1. Zuid-Holland, 2. Noord-Holland, 3. Limburg

Noord-Brabant: 1. Zuid-Holland, 2. Gelderland, 3. Noord-Holland

Noord-Holland: 1. Gelderland, 2. Limburg, 3. Noord-Brabant

Overijssel: 1. Zuid-Holland, 2. Noord-Holland, 3. Limburg

Utrecht: 1. Zuid-Holland, 2. Limburg, 3. Gelderland

Zeeland: 1. Gelderland, 2. Limburg, 3. Zuid-Holland

Zuid-Holland: 1. Gelderland, 2. Limburg, 3. Noord-Brabant

Reageer op dit artikel