nieuws

Facebook-hotel op Ibiza

Hotel

Het Ushuaïa Hotel op Ibiza noemt zich het eerste Facebook-hotel ter wereld. In het hotel kunnen gasten op verschillende plekken inloggen om hun social media-pagina’s te beheren.

Facebook-hotel op Ibiza

Het Nederlandse Social Media-bureau Dorst & Lesser voerde het project uit, vertelt Bright.

Inchecken

In het hotel kunnen gasten niet alleen op diverse plekken online gaan, ze kunnen er ook foto’s laten maken. Die dan automatisch verschijnen op hun Facebook-pagina.

Chip

‘Tijdens het inchecken in het hotel krijgen de gasten een armbandje met daarin een chip. Bij één van de touchscreenzuilen verbind je het bandje met je Facebook-account. Daarna kun je gemakkelijk bij een van de zeven zuilen bijvoorbeeld een foto laten maken of het zwembad liken’, zegt Robert Withagen van Dorst & Lesser tegen Bright.

Innovatie

Het hotel op Ibiza is het eerste dat zoveel aandacht besteedt aan social media. ‘De hotelbranche heeft lange tijd stil gestaan als het om innovatie gaat. Met internet en social media hadden de meeste hotels geen flauw idee wat ze ermee aanmoesten. Dit is een manier om bezoekers actief bij het hotel te betrekken.’

Volg Misset Horeca op Facebook: http://www.facebook.com/missethoreca

Reageer op dit artikel