nieuws

Grootste partyschip Europa’ heropent in Rotterdam

Hotel

In Rotterdam opent zondag 4 september RiverZZ. Volgens eigenaar RiverZZ Events het grootste partyschip van Europa. De capaciteit is 1763 personen, er zijn vijf zalen verdeeld over drie verdiepingen en een groot buitendek geschikt voor zo’n 700 personen.

Grootste partyschip Europa’ heropent in Rotterdam

De officiële opening is eigenlijk een heropening. Het van oorsprong passagiersschip lag sinds 2003 op de Eva Cohen-Hartogkade in Rotterdam onder de naam de Tourmalijn. Alex en Wendy Fortes van RiverZZ Events hebben de exploitatie (met optie tot koop) overgenomen en het schip een andere naam gegeven.

‘Het schip heeft een vaste ligplaats, maar mag de hele Rijn afvaren voor evenementen op het water’, vertelt Alex Fortes. ‘Aan de kade is het beschikbaar voor congressen en vergaderingen.’

Moët & Chandon, Johnnie Walker, Smirnoff, Torres wijnen, Red Bull, Royal Club en Heineken zijn als sponsors aan het schip verbonden. Fortes: ‘Zij hebben hun naam gekoppeld aan de diverse ruimtes en een exclusiviteitsrecht.’

Bekende internationale grootheden verbleven ooit op de RiverZZ, aldus de gastheer en -vrouw. Onder hen de Amerikaanse presidenten Kennedy en Eisenhower, Queen Elizabeth van Engeland, Elvis Presley en Louis Armstrong.

Reageer op dit artikel