nieuws

Efteling populairste dagje uit

Hotel

De Efteling staat op nummer één in de eerste editie van de top 50 van dagattracties. De Efteling dankt de toppositie aan de bijna vier miljoen bezoekers die het attractiepark vorig jaar bezochten. Op nummer twee staat Blijdorp gevolgd door Burger’s Zoo, Slagharen en het Van Gogh Museum sluit de top vijf.

Efteling populairste dagje uit

De ranglijst is samengesteld door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Respons.

In de top tien staan verder: Duinrell, Artis, het Anne Frank Huis, Ouwehands Dierenpark en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het NBTC stelde jaarlijks al een overzicht van de twintig best bezochte Nederlandse attractieparken, dierentuinen en musea, samen. Door de samenwerking met Respons is deze lijst uitgebreid tot 50 en wordt er breder geanalyseerd. Historisch verloop, geografische en sectorale spreiding, merkkracht, internationaal toeristisch belang en de prestaties op internationaal niveau.

De Club van Elf, de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Nederlandse Museumvereniging hebben onder andere meegewerkt aan de totstandkoming ervan.De complete ranglijst vindt u hier.

Reageer op dit artikel