Conferentie-etage hotel Okura vernieuwd

Conferentie-etage hotel Okura vernieuwd

Hotel Okura in Amsterdam heeft de renovatie van de conferentie-etage voltooid. De Grand Ballroom, de Heian room, de Sakura room, de foyers en de boardroom zijn volledig vernieuwd.

De etage is onder handen genomen door desginer Jan Wilson. De eigenaresse van RPW Design ontwierp eerder The Suite, Serre restaurant, de lobby, de Lobby bar en de Superior rooms.

Wilson liet zich inspireren door de directe omgeving van het hotel. ‘De zonnestralen die door de bomen langs het kanaal het hotel bereiken, tekenen de zalen op heel bijzondere wijze’, aldus de ontwerpster. ‘Lichtval en schaduwen creëren een sfeer die kenmerkend is voor Nederland en Amsterdam.

In de conferentiezalen speelt ledverlichting een grote rol en de foyer is uitgerust met het 55 inch iOkura multitouchscreen. Daarop wordt gasten onder andere een rondleiding door het hotel gegeven.

Okura bestaat in 2011 veertig jaar. De eerste etage van het hotel beslaat 2800 m2 en beschikt over negentien zalen en twee foyers.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.