Tweede Courtyard by Marriott Hotel in Amsterdam

Tweede Courtyard by Marriott Hotel in Amsterdam

In het multifunctionele kantorencomplex Atlas Arena in Amsterdam Zuidoost komt een Courtyard by Marriott hotel. Daarvoor is een dertigjarig huurovereenkomst gesloten met de eigenaar van het complex, Pronam.

Pronam meldt dat de realisatie van een 4-sterrenhotel op deze locatie bijdraagt aan de ambitie van Amsterdam om meer hotelkamers buiten het centrum te realiseren. De bouw van dit Courtyard by Marriott Hotel van in totaal 10.000 m2 zal beginnen in de zomer van 2012.

Het hotel wordt opgeleverd in 2013. Het ontwerp komt van Pi de Bruin Architecten Cie. Atlas Arena omvat zo'n 76.500 m2 verdeeld over zes gebouwen. Ook een parkeergarage voor ongeveer 1.650 auto’s behoort tot het complex.

Voor Courtyard by Marriott wordt het de tweede vestiging in Nederland, naast Amsterdam Airport (zie foto) . Het hotel zal ruimte bieden aan onder andere 139 kamers, 30 ‘extended stay’ kamers en 1 suite. Tevens wordt een vergader- en conferentiecentrum van ongeveer 1.000 m2 gebouwd en zijn er plannen voor ruime horecafaciliteiten en een daktuin.

Meer nieuws over Marriott

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.