nieuws

Dekkingsgraad pensioenfonds Horeca & Catering bedraagt 100%

Hotel

De dekkingsgraad van het pensioenfonds Horeca & Catering bedroeg eind 2011 precies 100 procent. Daarmee zit het onder het vereiste minimumdekkingsgraad van 105 procent, maar presteert het beter dan de ‘hoofdpijnpensioenfondsen’ van ABP, PMT Metaal en Techniek en Metalektro.

Dekkingsgraad pensioenfonds Horeca & Catering bedraagt 100%

Het pensioenfonds Horeca & Catering behoort met een totaal pensioenvermogen van 3.598 miljoen euro tot de dertig grootste pensioenfondsen van Nederland.

Op 31 december 2011 bedroeg de dekkingsgraad 100 procent. Een jaar geleden was dat nog 105 procent, het percentage dat geldt als vereiste minimumdekkingsgraad.

De dekkingsgraaf geeft weer in hoeverre pensioenfondsen in staat zijn hun toekomstige pensioenverplichtingen na te komen. Bij een dekkingsgraad van 105 procent heeft een fonds genoeg vermogen om de verplichtingen te kunnen betalen, meldt Het Financieele Dagblad.

Uit een overzicht van de honderd grootste pensioenfondsen, afgedrukt in Het Financieele Dagblad, blijkt dat nagenoeg alle fondsen teruglopen qua dekkingsgraad. De laagste dekkingsgraad heeft het fonds ‘vlees, vleeswaren, gemaksvoedings en pluimveevlees’ met iets meer dan 80 procent. Het fond ‘Huisartsen’ heeft met bijna 150 procent de hoogste dekkingsgraad.

Reageer op dit artikel