nieuws

Dwangsom dreigt voor ‘illegaal’ hotel

Hotel

Het ‘illegale’ hotel van VVD’er Frank van Dalen aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam is nog steeds niet helemaal brandveilig. Is dat niet gerealiseerd voor eind februari, dan moet het in november afgetreden gemeenteraadslid een dwangsom van 65.000 euro betalen.

Dwangsom dreigt voor ‘illegaal’ hotel

Dat meldt Het Parool. In het artikel wordt geciteerd uit een brief die het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum aan Van Dalen heeft gestuurd. ‘U heeft de veiligheid van uw gasten ondergeschikt gemaakt aan uw financiële belangen, hetgeen onaanvaardbaar is.’

Uit dat schrijven blijkt volgens de krant ook dat Van Dalen keer op keer heeft gelogen over zijn hotel in de panden Prins Hendrikkade 173, 174 en 175. Het voormalig gemeenteraadslid en zijn advocaat probeerden ambtenaren de afgelopen jaren steeds wijs te maken dat er geen hotel werd geëxploiteerd.

Al in 2010 bleek Van Dalen zodanige financiële problemen te hebben dat hij het stadsdeel verzocht het complex van hem over te nemen, aldus de brief. Het Parool meldt dat de eigenaar de panden in 2008 kocht met een hypotheek van 11 miljoen euro.

Na meerdere controles door de brandweer moest Van Dalen maatregelen nemen. Daaronder het brandveilig maken van het complex. Omdat dit niet is gebeurd, legt het stadsdeel hem nu een last onder dwangsom op.

Reageer op dit artikel