nieuws

Hoteliers Maastricht boos op André Rieu

Hotel

De Maastrichtse hoteliers verenigd in de Samenwerkende Hotels (SAHOT) zijn boos op André Rieu. De violist heeft zijn concertreeks op het Vrijthof in Maastricht die niet eerder dan in juli verwacht werd nu eind juni gepland. En dan zitten de hotels al zo goed als vol.

Hoteliers Maastricht boos op André Rieu

Volgens de SAHOT zitten de hotels in die periode al zo goed als vol. Zeker als Rieu ook het laatste weekeinde van juni in Maastricht speelt, is nog slechts een beperkt aantal kamers vrij, zo laat SAHOT-voorzitter Antoine Scheerens van het NH hotel in Maastricht weten in Dagblad de Limburger.

‘Hij botst dan met de start van de Tour de France in Luik. Veel hotels hebben daar al kamers voor uitgegeven’, zegt Scheerens.

Rieu geeft drie concerten op het horecaplein, op 22, 23 en 24 juni 2012. Dit doet hij nu al voor het achtste jaar op rij. Voor dit jaar waren de concertdata nog onduidelijk omdat Rieu deze zomer toert door Brazilië. Maar de Limburgse violist onderbreekt zijn Braziliaanse tour voor de optredens in Maastricht.

Mocht de kaartverkoop voor de drie concerten succesvol zijn, dan plakt de orkestleider daar mogelijk nog het laatste weekeinde van juni aan vast. De concerten werden door de hoteliers niet eerder dan in juli verwacht omdat dan de Braziliaanse concerten aflopen.

Hotelman Scheerens zegt het jammer te vinden dat er geen overleg is geweest. ‘We hebben een goede relatie met hem opgebouwd, maar daar is men bij Rieu wel heel eenzijdig mee om gegaan.’

Kerstin Cornelis, woordvoerster van Rieu zegt ‘niet in te zien waarom er overleg had moeten zijn’. ‘We kunnen niet overal rekening mee houden. Voor ons was het belangrijkste een datum te vinden die in de planning zou passen. Met iedereen overleggen gaat niet, dan verlies je het overzicht.’

Reageer op dit artikel