nieuws

Sloop en nieuwbouw de Wageningsche Berg

Hotel

Hotel de Wageningsche Berg wordt volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd. Dat is deze week, bijna drie jaar nadat de grondige renovatie werd aangekondigd, bekendgemaakt.

Sloop en nieuwbouw de Wageningsche Berg

Waarschijnlijk start de sloop dit najaar en de bouw eind van het jaar. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwbouw eind 2013 klaar. Het nieuwe hotel wordt compacter dan het oude. Het krijgt drie bouwlagen met ongeveer 110 hotelkamers en wordt 14 meter hoog. Op de begane grond komt onder meer een restaurant en een bar.

UItzichtplaats

Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 72 auto’s, naast het nieuwe hotel een komt ruime uitzichtplaats waar gasten een blik over uiterwaarden en Betuwe kunnen werpen.

De plannen werden tijdens een bijeenkomst voor omwonenden bekendgemaakt door Bart Witzier van Green Real Estate, die de zaken van eigenaar Jan Zeeman behartigt.

Charme

Exploitant Jaap Venendaal zei bij de overname van Golden Tulip in 2009 al dat hij het hotel grondig wilde verbouwen. In 2010 lagen er concrete plannen, waarin nog werd voorzien in slechts deels afbreken. Dat project ging niet door, waarna men weer naar de tekentafel ging en het huidige ontwerp op papier zette. Venendaal is tevreden met de plannen. ‘Hotel de Wageningsche Berg heeft z’n charme de afgelopen jaren verloren en er wordt nu een prachtig nieuw hotel gebouwd.’

Reageer op dit artikel