nieuws

Stenden viert jubileum hospitality-opleiding

Hotel

De opleiding International Hospitality Management van Stenden Hogeschool in Leeuwarden bestaat 25 jaar. Het jubileum wordt gevierd met tal van activiteiten en fondsenwerving voor Mary’s Meals, een organisatie die wereldwijd projecten uitvoert op het gebied van voedsel en onderwijs.

Stenden viert jubileum hospitality-opleiding

Studenten van de opleiding gaan in 2012 deelnemen aan de Classic Zeilrace, er komt een congresdag voor alumni en relaties en er worden een Cruiseconferentie en een Collegetour georganiseerd. Het volledige overzicht van de evenementen is te vinden op de website Ihmstenden25.com.

International Hospitality Management startte in 1987 in het Nederlands en kreeg snel een Engelse variant. In 2000 werd de opleiding volledig Engelstalig. Anno 2012 heeft Stenden vestigingen in Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand) Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië).

De opleiding beschikt over een hotel, een restaurant, een bar en congreszalen. Er wordt gewerkt aan de realisatie van een onderzoekscentrum op het gebied van hospitality. Afstuderen kan in de richtingen Cruisemanagement, Evenementen, Wijn en gastronomie in voorbereiding en Masters in duurzaamheid en gastronomie.

Aan Stenden Hogeschool studeren circa 11.000 studenten en werken meer dan 1.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel