nieuws

Utrechtse hotels in kraakpand en kantoor

Hotel

In Utrecht zijn in één week plannen voor twee nieuwe hotels bekend geworden. Eén moet komen in een huidig kraakpand aan de Ganzenmarkt, een ander in een leegstaand kantoor aan de Wittenvrouwensingel.

Utrechtse hotels in kraakpand en kantoor

Kraakpand Ubica is begin deze maand verkocht, nadat het sinds 1992 bewoond werd door krakers. De nieuwe eigenaar, de Achterhoekse ontwikkelaar Willem Klaassen, nam het gebouw over van de Utrechtse pandjesbaas Vloet die tot verdriet van de gemeente nooit moeite deed de krakers te verjagen, schrijft RTV Utrecht.

Driesterrenhotel

Klaassen opende in juli 2011 in Utrecht ook al éénkamerhotel Nieuwegracht. Hij wil het pand aan de Ganzenmarkt, waar ook het stadhuis aan ligt, in ere herstellen en ombouwen tot driesterrenhotel. Op de begane grond komt een café-restaurant.

Hij verwacht dat het hotel over twee jaar klaar is. Of de huidige bewoners na twintig jaar vrijwillig vertrekken, is nog de vraag. Zij kraakten de voormalig matrassenwinkel nadat die 2,5 jaar leeg stond na brand.

Exploitant

Ook aan de Wittenvrouwensingel moet een hotel met tien tot vijftien kamers komen, meldt Hotelbouwplannen.nl. Particuliere vastgoedeigenaar Marcel van Hooijdonk wil daarvoor een van zijn leegstaande bedrijvenpanden ombouwen. Hij zoekt nog een exploitant.

De gemeente heeft in de beleidsnota ‘a room with a view’ aangegeven dat in de stad ruimte is voor nog 1.000 hotelkamers. In de wijk Wittevrouwen – ten oosten van de binnenstad – wil de gemeente graag kleinschalige hotels met maximaal vijftien kamers, meldt hotelbouwplannen.nl.

Op dit moment heeft Utrecht 58 hotels met samen zo’n 1.400 kamers.

Reageer op dit artikel