nieuws

Van der Valk start handel in wijn via eigen blad

Hotel

Hotel- en restaurantketen Van der Valk start een eigen handel in wijn. Hiervoor is de Van der Valk Wijnclub opgericht. Deze club selecteert de wijnen die het grote publiek krijgt aangeboden via het eigen magazine van de aangesloten hotel-restaurants. Het gaat niet om wijnen die de Van der Valk restaurants zelf serveren.

Van der Valk start handel in wijn via eigen blad

Sommelier en mede-eigenaar van sterzaak Valuas in Venlo, Marcel Swaghoven, is betrokken bij deze wijnverkoop van Van der Valk met zijn bedrijf Wine Companions. Dit schrijft De Telegraaf donderdag.

Elk kwartaal krijgen de lezers van het Valk Magazine een wijnaanbieding. Afname minimaal zes flessen die thuis worden afgeleverd. ‘Interessante, relatief onbekende wijnen onder de tien euro,’ zegt Cees Polman namens Van der Valk een van de initiatiefnemers van de wijnhandel.

Sterzaak Valuas

Volgens Marcel Swaghoven van Valuas* gaan wijnen uit heel de wereld in de verkoop via Van der Valk. ‘We doen zelf veel met Californische wijnen, maar we doen ook wijnen uit Zuid-Afrika tot Australië.’ Hij voegt toe dat het om wijnen gaat die in ons land niet of nauwelijks bekend zijn. ‘Maar wel heel lekker.’ Het zijn geen wijnen die Van der Valk nu al schenkt.

Petro Kools en Peter Bruins

De eerste aanbieding is eerder deze week geselecteerd tijdens een speciale proeverij met de sommeliers Petro Kools van Da Vinci** en Peter Bruins van De Bokkedoorns**. Deze vond plaats in het Van der Valk hotel ’t Arresthuis in Roermond.

Horecaconcern Van der Valk handelt lokaal al langer in wijn. Naast het Van der Valk hotel in Voorschoten zit een eigen wijnhandel annex slijterij. Hier zijn wel de wijnen te koop die geschonken worden in de restaurants.

Reageer op dit artikel