nieuws

Bekend wellnessresort krijgt ‘meest duurzame’ hotel

Hotel

Hotel Thermen Bussloo. Dat is de naam van het nog te bouwen hotel van het bekende wellnesscomplex bij Deventer. De accommodatie wordt duurzaam gebouwd en moet medio 2012 opgeleverd worden.

Bekend wellnessresort krijgt ‘meest duurzame’ hotel

Thermen Bussloo-eigenaren Hans en Ineke Dolman streven ernaar het meest duurzame hotel en wellnessresort van Nederland te worden. Ze begrijpen beiden blijkbaar goed dat duurzaam inmiddels een behoorlijk gedevalueerd begrip is.

Daarom wordt het streven onderbouwd. ‘De financiering van het hotel is een samenwerking van Deutsche Bank en Triodos Bank. Triodos Bank wil enkel financieren als er sprake is van een duurzame nieuwbouw en dito bedrijfsvoering. Warmte-krachtkoppeling, duurzame bouwmaterialen en FSC-hout zijn natuurlijk vanzelfsprekend.’

Slowcooking

Onlangs werd de kick-off voor de bouw van het hotel (zie artist impression) gegeven. De kleinkinderen van de Dolman’s onthulden het bouwbord. Dat zou midden volgend jaar weggehaald moeten kunnen worden. Door de logie-functie kunnen vanaf medio 2012 meerdaagse arrangementen worden aangeboden.

In het hotel worden tevens zes vergaderzalen of boardrooms voor de zakelijke markt gebouwd. En zoals het een wellnessresort betaamt komt er een professionele fitnessruimte. Ook wordt een restaurant gebouwd.

Daar zullen regelmatig dinershows en show-cooking worden georganiseerd. De keuken zal biologische en streekproducten op de menukaart zetten.

Reageer op dit artikel