nieuws

Hotels in Londen in trek op boekingssite

Hotel

De afgelopen drie maanden lag het aantal Nederlandse zoekopdrachten naar hotels in Londen 96 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor Rusland was de toename liefst 464 procent. Komende zomer zijn in de Engelse hoofdstad de Olympische Spelen.

Hotels in Londen in trek op boekingssite

Dat meldt Hotels.com op basis van het zoekgedrag van bezoekers van de boekingssite in de afgelopen drie maanden. De toename van het aantal opdrachten in Nederland met 96 procent is goed voor de achtste plaats in de door de website opgestelde top 10 van snelste procentuele groeiers.

Koploper is Rusland, waar het aantal zoekopdrachten de afgelopen drie maanden met liefst 464 procent toenam ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De plaatsen twee en drie worden bezet door respectievelijk Brazilië (+231%) en Columbia (+224%).

Hotels die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, komen beduidend vaker voor in de zoekopdrachten. Populaire ‘knooppunten’ zijn Bayswater/Paddington, Kensington/Earls Court, Heathrow, Marylebone en Victoria/Pimlinco.

Volgens Hotels.com is de gemiddelde hotelkamerprijs in Londen in de aanloop naar de Olympische Spelen met 85 procent gestegen. Het grote sportevenement duurt van 27 juli tot 12 augustus.

De top 10 is als volgt:

1. Rusland +464%

2. Brazilië +231%

3. Colombia +224%

4. Verenigde Staten + 122%

5. Mexico + 109%

6. Verenigd Koninkrijk +99%

7. Italië +96%

8. Nederland +96%

9. Spanje +94%

10. Canada +93%

Reageer op dit artikel