nieuws

Lloyd Hotel aast op brugwachtershuisjes

Hotel

Er zijn plannen om van 28 Amsterdamse brugwachtershuisjes hotelsuites te maken. Het hoofdstedelijke Lloyd Hotel heeft de gemeente daarover geïnformeerd. Mocht het idee doorgang vinden, dan is wel een investering van 0,5 miljoen euro nodig.

Lloyd Hotel aast op brugwachtershuisjes

Dat schrijft Het Parool. De 28 brugwachtershuisjes staan op het punt om nutteloos te worden, omdat de bruggen in Amsterdam in de toekomst op afstand zullen worden bediend.

Twee ondernemers van Grayfield en Space & Matter bedachten dat er hotelkamers in moeten komen, aldus het artikel. Ze benaderden het hotel, dat meteen enthousiast was. Ook de gemeente heeft er wel oren naar, want die wil voorkomen dat de gebouwen leeg komen te staan.

Hoewel er meerdere belangstellenden zijn, schrijft Het Parool dat het plan van de hotelsuites als meest serieus uit de bus komt. Het brengt geld op, zorgt voor toegevoegde waarde voor Amsterdam en het voorkomt een lange periode van leegstand.

Of het er daadwerkelijk van gaat komen, is nog even afwachten. Onduidelijk is of de burgwachtershuisjes voldoen aan de bouweisen, en de gemeenteraadscommissie moet zich er nog over buigen.

Ook logistiek zijn er nogal wat haken en ogen. Zo liggen de huisjes verspreid door Amsterdam en moeten ze wel iedere dag worden schoongemaakt, en zijn ze gevestigd op drukke plaatsen.

Reageer op dit artikel