nieuws

Spectaculaire lichtshow bij opening Pullman

Hotel

Het eerste Pullman hotel van Nederland is al bijna twee jaar operationeel, maar werd afgelopen donderdag officieel geopend nu de renovatie geheel voltooid is. Een spectaculaire lichtprojectie op de buitenzijde van het Eindhovense hotel luidde het openingsfeest in.

Spectaculaire lichtshow bij opening Pullman

Laserprojectie van een animatiefilm op de buitenkant van lichtkunstenaars van Glow, dat jaarlijks een lichtfestival in Eindhoven verzorgt, liet gasten en voorbijgangers kennis maken met de vernieuwde binnenkant van het hotel. Daarbij werd mooi gebruik gemaakt van het gebouw.

Burgemeester Rob van Gijzel verzorgde de opening, waarin hij het belang van het hotel, dat onder de naam Grand hotel Cocagne al lang een vaste plek in Eindhoven heeft.

Ook Accor-topvrouw Caro van Eekelen benadrukte de waarde van het eerste Pullman hotel van Nederland voor de portfolio van de keten. De komende jaren moeten er meer Pullmans in andere steden volgen. Wereldwijd zijn nu 58 Pullman hotels, dat moeten er 150 worden.

Led-verlichting

Het ‘upscale businesshotel’ leunt op een aantal pijlers: connectivity, high-tech en design. Pullman Eindhoven heeft deals met onder meer Philips, dat het volledige hotel met led-verlichting uitrustte. De kamers beschikken ook allen over mood-verlichting. Een andere deal met Nespresso resulteert in een apparaat en gratis cups van dit merk op elke kamer.

Er is een connectivity lounge voor gasten en de conferentiezalen zijn van de modernste technieken voorzien. Zo is verlichting, temperatuur, geluid en projectieapparatuur te regelen via één touchscreen.

De renovatie heeft in totaal twee jaar geduurd. Als eerste zijn de kamers vleugel voor vleugel aangepakt, zodat gasten er niets van merkten, zegt general manager Ronald Kooistra. Als laatste zijn conferentiezalen en restaurant Vestdijk 47 verbouwd. Dit was voor Kooistra de reden nu de officiële opening te laten plaatsvinden. Alleen het wellnessgedeelte moet nog onder handen worden genomen.

Bekijk hier een fotoreportage van het vernieuwde Pullman en de opening

Meer nieuws van Accor:

Reageer op dit artikel