nieuws

Topman Arco Buijs weg bij Steigenberger

Hotel

Arco Buijs, de Nederlandse topman van de Duitse hotelgroep Steigenberger, legt eind deze maand zijn functie neer. Verschil van mening over het te voeren beleid tussen Buijs en de Raad van Commissarissen is er de oorzaak van dat het contract van Buijs niet wordt verlengd.

Topman Arco Buijs weg bij Steigenberger

Dit meldt de Duitse hotelgroep op haar website. Buijs werd in de zomer van 2010 Chief Executive Officer, CEO, van de complete hotelgroep. Steigenberger is in Nederland bekend van het Kurhaus in Scheveningen.

Matthias Heck, de financiële man met wie Buijs samen de leiding over de 82 hotels had, neemt zijn taken voorlopig waar. Het persbericht meldt verder niets over de achterliggende reden van vertrek. Wel staat er: ‘Arco Buijs heeft de internationalisering van het bedrijf bevorderd… De Raad van Commissarissen dankt hem voor zijn toegewijde werk voor de hotelgroep.’

Bij zijn aantreden in 2010 zei Buijs tegen MissetHoreca dat internationale uitbreiding van de hotelgroep tot zijn takenpakket behoorde. De nadruk lag toen op Europese steden. In maart 2011 meldde Buijs voor wat betreft Nederland te denken aan Steigenberger hotels in Amsterdam, Utrecht, Enschede en Nijmegen.

Reageer op dit artikel