nieuws

Wellnessresort Veluwse Bron wil eigen hotel

Hotel

Wellnessresort de Veluwse Bron wil een hotel bouwen in Emst. Het complex moet veertig tot zestig kamers gaan tellen en is enkel bedoeld voor een overnachting en een ontbijt.

Wellnessresort Veluwse Bron wil eigen hotel

Dat meldt De Stentor. Het nieuwe hotel moet een samenwerking worden tussen de Veluwse Bron en recreatiebedrijf RGV. De beoogde locatie is het terrein bij recreatieplas Kievitsveld in Emst, onderdeel van de gemeente Epe.

Het college van Burgemeester en Wethouders is volgens het artikel positief over de plannen en ook omwonenden zien ‘in beginsel’ geen bezwaren tegen de komst van het horecabedrijf.

Er zitten nog wel wat haken en ogen aan de plannen. De beoogde locatie is vooralsnog aangewezen voor enkel dagrecreatie en valt in de door het provinciale Streekplan Gelderland aangeduide ‘groene wig’.

Dit betekent dat de komst van het gebouw moet worden gecompenseerd met extra groen. In het plan wordt gesproken over het plaatsen van een bomenrij langs de weg waaraan het hotel gaat komen. Wanneer het complex klaar moet zijn, wordt niet gemeld.

Reageer op dit artikel