12.000 kreeften voor Holiday Inn Leiden

12.000 kreeften voor Holiday Inn Leiden

Tweede Pinksterdag start het jaarlijkse kreeftenfestival van het Holiday Inn hotel in Leiden. Vorig jaar werden er maar liefst 12.000 verse kreeften aangevoerd vanuit Nova Scotia.

Schmidt Zeevis is verantwoordelijk voor de aanvoer van de verse kreeft in bassins. Dit gebeurt per KLM vanuit Novia Scotia in Canada.

Voldoende kreeft

Executive chef Bert Bonhof zat vorig jaar nog even in spanning of hij wel voldoende kreeften aangeleverd zou krijgen. ‘De Canadese kreeften die voor het festival gebruikt werden, werden voor het laatst dat jaar overgevlogen naar Nederland en daarna was het seizoen ten einde.

Het kreeftenfestival start op 24 mei en duurt tot 11 juni. Bert Bonhof maakt in die periode diverse originele kreeftgerechten voor het Garden Restaurant.

Voor 59,50 euro kunnen gasten gebruik maken van het kreeftbuffet.Dit is van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 21.30 uur. Het buffet is rijkelijk voorzien van diverse kreeftengerechten in verschillende bereidingen.