nieuws

Flinke groei online reisboekingen

Hotel

Het aantal online reisboekingen in Europa is sinds 2010 met twintig procent toegenomen. Dat zegt yStats.com in een zojuist verschenen rapport.

Flinke groei online reisboekingen

Engelsen maken het meest gebruik van online boekingen, maar de grootste groei werd het afgelopen jaar gerealiseerd in Duitsland. Ook Fransen weten de reissites te vinden. Expedia is marktleider met de meeste unieke bezoekers van Europa, direct gevolgd door Priceline.

In Engeland boeken de helft van de consumenten hun vakanties online. Het klassieke reisagentschap wordt overigens ook nog steeds geconsulteerd, maar dan voor duurdere reizen. Goedkope vakanties en vluchten worden bij voorkeur online geboekt.Het rapport van Ystats
noemt als meest populaire ‘reis’ website in 2011 in Nederland de site van de Nederlandse Spoorwegen, NS.nl en 9292ov.nl.

Reageer op dit artikel