nieuws

Hampshire verkoopt weer hotelvastgoed

Hotel

Naast het American Hotel op het Leidseplein in Amsterdam heeft Hampshire ook het pand van het Holiday Inn hotel in Eindhoven van de hand gedaan. Hampshire strijkt voor het Eindhovense hotelvastgoed €22,5 miljoen op. Geld dat is bedoeld om verdere groei van de hotelgroep te financieren.

Hampshire verkoopt weer hotelvastgoed

Vorige week maakte directeur Etienne Verkerk al bekend dat het pand van het paradepaardje van Hampshire, Hotel American, was verkocht voor de som van €58,5 miljoen. Hampshire heeft met beide vastgoedinvesteerders de afspraak gemaakt de hotels voor 25 jaar terug te huren. De groep blijft exploitant.

Acquisities financieren

Verkerk laat Misset Horeca weten dat met de opbrengst van de twee verkopen een deel van de bankfinanciering wordt afgelost. Met de miljoenen die overblijven wil de groep acquisities financieren. ‘Onze hotelgroep heeft witte vlekken in België, midden-Nederland en Noord-Brabant. Maar vastomlijnde plannen zijn er nog niet. We wilden eerst het geld op de bank hebben, voor we het gaan uitgeven.’

Stenen in eigendom

Etienne Verkerk noemt de vastgoeddeals het sluitstuk van de overname van Hampshire door Eden Hotel Group. ‘In het verleden was de visie er dat het liefst alle stenen in eigendom moesten zijn. Dat heeft voordelen, maar wij zijn hotelexploitant. Dat is ons primaire doel.’ Hampshire laat weten dat er niet meer vastgoed in de verkoop gaat.

Holiday Inn

Het vastgoed van het Holiday Inn in Eindhoven is gekocht door de Britse vastgoedinvesteerder Invesco Real Estate. Het hotel, met 206 kamers, is via een ‘sale and lease back’-constructie terugverhuurd aan verkoper Hampshire Hospitality voor 25 jaar. Het Holiday Inn Hotel ligt in het centrum van Eindhoven, tegenover het Centraal Station. In 2009 werd het hotel volledig gerenoveerd.

Reageer op dit artikel