nieuws

Hotelinvesteringen groeien nog altijd

Hotel

De investeringen in hotelportfolio’s in Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA) zijn in 2011 ten opzichte van 2010 met vijf procent gestegen tot €8,1 miljard. Dat meldt Jones Lang LaSalle Hotels in haar jaarlijkse rapport.

Hotelinvesteringen groeien nog altijd

Daarbij blijft de regio flink achter op het wereldwijde gemiddelde groeipercentage. In totaal werd wereldwijd €23,4 miljard geïnvesteerd, een toename van zeventien procent. Voor 2012 verwacht vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLLS) dat het investeringsvolume in EMEA globaal gelijk blijft op die ruim acht miljard.

Individuele hotels

Zestig procent van de EMAE transacties besloeg individuele hotels. Volgens JLLS namen vooral de prijzen die voor topbedrijven werden neergeteld fors toe.

Het aantal portfoliotransacties nam met zestien procent toe in 2011, voornamelijk door de verkoop van Mint (€698 miljoen) en het Europese deel van InterContinental (€450 miljoen).

De meest liquide markt in EMEA is het Verenigd Koninkrijk (€2,9 miljard), gevolgd door Frankrijk (€1,1 miljard) en Duitsland (€800 miljoen).

Reageer op dit artikel