nieuws

Transfer voor Hilton-topman Jan van der Putten

Hotel

Jan van der Putten heeft zijn functie als Area General Manager Benelux Hilton Worldwide neergelegd. De ervaren hotelman is per 1 maart benoemd als Vice President Operations Hilton Worldwide voor de regio’s Afrika en Indische Oceaan.

Transfer voor Hilton-topman Jan van der Putten

Jan van der Putten is in zijn nieuwe baan verantwoordelijk voor de herstructuring van de hotelactiviteiten van Hilton in deze regio. Ook zal hij een sleutelrol spelen bij het ondersteunen van de expansiestrategie van Hilton in dit gebied.

Verder zal Van der Putten vanuit standplaats Johannesburg in Zuid-Afrika de dagelijkse leiding waarnemen van Hilton Sandton. ‘Mijn opdracht is het opzetten en vorm geven van het areateam voor de regio Afrika en Indian Ocean. Processen in kaart brengen en “alignen”, en daar waar nodig een stukje efficiency doorvoeren’, aldus Van der Putten.

Van der Putten ziet veel mogelijkheden in zijn nieuwe werkgebied. ‘Dit is een regio die een enorme expansiedrift heeft en waar een aantal mooie en spannende projecten lopen. Dus ik voorzie ook groei van het aantal hotels, waardoor er een mix ontstaat tussen de verschillende Hilton brands’.

De afgelopen 25 jaar werkte Van der Putten voor Hilton op drie continenten. Onder andere was hij gm van Hilton in Addis Abeba, Kuala Lumpur, Kuching & Batang Ai Longhouse Resort en Kopenhagen.

Sinds 2002 was Van der Putten werkzaam in Nederland. Eerst als gm van Hilton Amsterdam Schiphol en vanaf 2006 was hij ook verantwoordelijkheid voor Hilton Rotterdam en het nieuwe Hilton The Hague in de functie van cluster general manager. Begin 2011 werd hij benoemd tot Area General Manager Benelux Hilton Worldwide. Van der Putten studeerde af aan de Hotelschool in Den Haag.

Reageer op dit artikel