nieuws

Vijfsterrenhotel moet klooster Breda redden

Hotel

De realisatie van een vijfsterrenhotel met 85 kamers moet het monumentale kloostercomplex aan de Nieuwstraat in Breda redden van de ondergang. Hermon uit Velp heeft het plan gepresenteerd aan het college van Burgemeester en Wethouders, dat positief gestemd is.

Vijfsterrenhotel moet klooster Breda redden

Dat meldt BN De Stem. Het Bredase kloostercomplex bestaat uit drie herenhuizen en een kapel en is sinds 2006 in het bezit van woningcorporatie WSG. Die wilde er 37 woningen in bouwen. De in 2009 gestarte verbouwing werd vorig jaar echter gestaakt, nadat WSG financieel in de problemen kwam.

De komst van een vijfsterrenhotel met 85 kamers en verdere horeca- en vergaderfaciliteiten moet een oplossing zijn voor verpaupering van het complex, en zal bovendien zorgen voor een economische impuls voor Breda.

Het Velpse Hermon heeft de gemeente op de hoogte gebracht van de plannen. Burgemeester en wethouders zijn positief, maar voordat eventueel kan worden begonnen met de uitvoering, is wel een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Reageer op dit artikel