nieuws

150.000 minder voorjaarsvakanties

Hotel

Deze en volgende week worden zo’n 150.000 vakanties minder afgenomen dan in de voorjaarsvakantie van vorig jaar. In totaal zijn 1,1 miljoen vakanties gepland waarvan er 500.000 in eigen land plaatsvinden.

150.000 minder voorjaarsvakanties

Deze cijfers vormen de verwachting van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

De verwachte daling van het aantal voorjaarsvakanties is deels te wijten aan de gevolgen van de economische crisis. Daarnaast speelt de grote concentratie vakanties in één week een rol. Hoewel een deel van het land -met het oog op Carnaval- deze week vrij heeft, zal toch het overgrote deel van het land in de week van 20 februari op vakantie gaan.

Met name voor de binnenlandse markt heeft dit eventueel consequenties voor de bezetting. Tijdens deze week kan de vraag het aanbod mogelijk overtreffen.

Bungalow

De bungalow is voor tweederde van de binnenlandse vakanties populair als accommodatie. Voor wat betreft het buitenland verblijft het merendeel in een hotel, gevolgd door appartement en bungalow. De belangrijkste buitenlandse bestemmingen zijn Oostenrijk (zo’n 30%) gevolgd door Duitsland (18%) en België (14%).

Reageer op dit artikel