nieuws

2010 voor horeca beter dan crisisjaar 2009

Hotel

Volgend jaar wordt een minder dramatisch jaar voor de horeca dan dit jaar. In 2009 laat de horeca een daling van zeven procent zien, volgend jaar blijven de verliezen door de recessie beperkt tot twee procent.

2010 voor horeca beter dan crisisjaar 2009

‘In de horeca krimpt vooral de hotellerie. Afzetdaling en prijsverlagingen zetten de winstmarges onder druk. De uitdaging voor ondernemers is uitzoeken in hoeverre de kostenstructuur kan worden aangepast, zo zeggen de economen Stefan van Woelderen en Rob Bakker.

Redelijk gunstig

De totale Nederlandse economie krimpt dit jaar met 3,3 procent, zo verwacht ING. De sectoren Industrie en Transport en Opslag vertonen de slechtste cijfers met dalingen van vijftien en bijna negen procent. ING noemt de koopkrachtontwikkeling ‘redelijk gunstig’.

Reageer op dit artikel