nieuws

25 Jaar cel voor hotelmoord

Hotel

De 41-jarige Kremling S. is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. De rechter houdt S. verantwoordelijk voor de moord op zijn ex-vriendin Angela P. en poging tot moord op haar stiefvader in het NH Hotel in Zoetermeer.

25 Jaar cel voor hotelmoord

Het drama vond plaats in de lobby van het NH hotel in Zoetermeer. Daar hadden de vrouw en S. afgesproken. Volgens getuigen dwong S. zijn ex te knielen en schoot hij haar ondanks smeekbedes door het hoofd. Enkele ogenblikken later schoot hij haar stiefvader in zijn rug.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een levenslange straf geëist. S. heeft twee weken om hoger beroep aan te tekenen. Sinds 1 februari mag een rechtbank celstraffen tot dertig jaar opleggen, daarvoor was dat maximaal twintig jaar.

Zie ook:
‘Schietpartij NH Zoetermeer aangekondigd’

Reageer op dit artikel