nieuws

30.000 krabbels tegen rookverbod

Hotel

Ruim 30.000 mensen hebben hun handtekening gezet tegen het voornemen van het kabinet vanaf juli 2008 een rookverbod in de horeca in te voeren. Dat heeft een woordvoerder van de Stichting Rokersbelangen maandag gezegd.

30.000 krabbels tegen rookverbod

Drie weken geleden startte de stichting samen met de Partij tegen Betutteling en Forces Nederland een landelijke handtekeningenactie. De woordvoerder zegt niet tegen een rookverbod in de horeca op zich te zijn, maar wel tegen ‘betutteling door minister Klink.’

‘Je moet niet voor mensen bepalen wat ze wel en niet mogen. De handtekeningen komen van zowel horecaondernemers als consumenten. Wij pleiten voor een keuzemogelijkheid.’

De organisaties zetten in op totaal 300.000 handtekeningen.

In een interview met Radio 1 meldde directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland vorige week de actie van de Stichting Rokersbelangen toe te juichen. Wel voegde hij eraan toe dat het wat aan de late kant is.

Eerdere berichten over roken

Reageer op dit artikel