nieuws

44.000 reizigers minder in drukste weekend Schiphol

Hotel

Het drukste weekend van het jaar op Schiphol kent dit jaar 44.000 reizigers minder dan vorig jaar. Schiphol verwacht komend weekend 453.000 aankomende, vertrekkende en overstappende reizigers.

44.000 reizigers minder in drukste weekend Schiphol

Hoewel het aantal reizigers fors minder is dan vorig jaar, trekt de luchthaven alles uit de kast om de passagiersstromen zo soepel mogelijk te laten doorstromen.

Speciale ‘welcome teams’ wijzen de weg en staan klaar om vragen te beantwoorden, passagiers kunnen een ijsje halen in de vertrekhallen om de wachttijd te doden en muzikanten vermaken hen met meezingers.

Oorzaak van de afname is de recessie en de vliegtaks, die overigens op 1 juli is afgeschaft. De terugval in het aantal passagiers is niet alleen de komende dagen te merken. Tijdens de hele vakantieperiode, in juli en augustus, reizen ongeveer 8,5 miljoen mensen via Schiphol. Vorig jaar waren dat er nog 9,6 miljoen.

Reageer op dit artikel