nieuws

80.000 nieuwe hotelkamers voor Europa

Hotel

De Europese Unie heeft er het afgelopen jaar 80.000 hotelkamers bij gekregen. De helft hiervan is gebouwd in Spanje, Duitsland en Italië. In totaal telt de EU 147.000 hotels die samen goed zijn voor 5,2 miljoen kamers.

80.000 nieuwe hotelkamers voor Europa

Dit blijkt uit onderzoek van MKG Hospitality. Deze organisatie zet vraagtekens bij de sterke groei van hotelkamers in Spanje, Duitsland en Italië omdat deze landen al een volwaardig aanbod hebben. ‘Wellicht al wel overcapaciteit’, aldus MKG.

Meer budgethotels

In de gehele Europese Unie is volgens het onderzoeksbureau sprake van een herstructurering. Verouderde, individuele accommodaties maken plaats voor nieuwe budget hotel producten. Dit gebeurt met name in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Ketenhotels zijn gezamenlijk goed voor 26 procent van het kameraanbod. Een percentage dat in de lift zit, maar wel een fors lager percentage dan bijvoorbeeld in Amerika waar bijna 70 procent van de hotels tot een keten behoort.

Reageer op dit artikel