nieuws

Aandeelhouders Hilton akkoord met overname

Hotel

Een overweldigende meerderheid van 98 procent van de aandeelhouders van Hilton heeft ingestemd met de overname van de hotelgroep door private equity fonds Blackstone, voor een bedrag van ruim 14 miljard euro.

Aandeelhouders Hilton akkoord met overname

Eerder was sprake van zeker veertien rechtzaken die aandeelhouders tegen de hotelgigant hadden aangespannen om de overname tegen te houden. Nu meldt Hilton het bijna unanieme akkoord van haar aandeelhouders, schrijft Caterer Magazine.

De deal kan voor eind oktober rond zijn. Het wachten is voor Hilton en Blackstone alleen nog op akkoord van de Europese Commissie, wat ze naar verwachting wel zullen krijgen.

De verkoop van het concern wordt Hiltons grote baas Stephen Bollenbachs laatste grote wapenfeit, voor hij eind van dit jaar af zal treden. Als de overname succesvol verloopt, levert dat Bollenbach een bonus op van 25 miljoen euro, bovenop de vertrekbonus van 65 miljoen die hem al te wachten staat.

Blackstone, een wereldwijd vastgoedfonds met al veel hotels in haar portfolio, krijgt er met Hilton 2800 hotels en 480.000 kamers bij, waarmee het in één klap de grootste hotelier ter wereld wordt, met ruim 600.000 kamers.

Meer nieuws over Hilton:

Reageer op dit artikel