nieuws

Aantal overnachtingen in Amsterdam blijft stijgen

Hotel

Het aantal hotelovernachtingen in Amsterdam blijft stijgen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreerde in 2010 bijna 10 miljoen overnachtingen, een toename van 14 procent sinds 2009.

Aantal overnachtingen in Amsterdam blijft stijgen

Dat meldt Het Parool. Het aantal overnachtingen vorig jaar is het hoogste cijfer voor Amsterdam sinds 2007. De toename van 14 procent sinds 2009 is het dubbele van de landelijke groei.

Van alle hotelovernachtingen vorig jaar vond 29 procent plaats in Amsterdam. Dat is 2 procent meer dan in 2009 en 3 procent meer dan in 2007.

De groei in 2010 komt vooral van het toenemende binnenlandse toerisme, hetgeen weer voor een flink deel is te danken aan Sail. De hotelcapaciteit in Amsterdam neemt eveneens sneller toe dan landelijk.

2011

Ook in de eerste zes maanden van 2011 blijft het toerisme naar de hoofdstad toenemen. Het tempo waarin dat gebeurt, is wel lager: 2 procent ten opzichte van vorig jaar.

Er is in het eerste half jaar geen voorsprong meer op de landelijke trend. Dat komt met name door afname van het binnenlandse toerisme en dalend bezoek van Britten, Spanjaarden en Fransen.

De lichte groei komt door toename van het intercontinentale toerisme uit landen als de Verenigde Staten, Australië en Brazilië en inwoners uit Noord- en Oost-Europa.

Reageer op dit artikel