nieuws

‘Aantal toeristen uit Griekenland flink gedaald

Hotel

Het aantal toeristen uit Griekenland is flink gedaald. Daar staat tegenover dat het aantal verblijven van Spanjaarden, Finnen en Chinezen in Nederland dit jaar twee keer zo groot is als vorig jaar. Dat blijkt uit een inventarisatie van Best Western Nederland.

‘Aantal toeristen uit Griekenland flink gedaald

Het aantal verblijven van Grieken in Nederland is met 25 procent afgenomen. ‘Het toerisme vanuit Griekenland was altijd al laag. Het afgelopen jaar is dat nog minder geworden. De oorzaak hiervan is het simpele feit dat veel Grieken in eigen land op vakantie gaan’, aldus Wytze van den Berg, directeur van Best Western Hotels Nederland.

Het aantal verblijven van Spanjaarden, Finnen en Chinezen in ons land is in 2011 twee keer zo groot als vorig jaar. Ook hebben zowel Amerikanen als Nederlanders 50 procent meer tijd doorgebracht in Nederland.

Van den Berg: ‘De toename van het toerisme uit China is een trend die we al langer zien. Het grotere aantal Amerikanen kunnen we verklaren met het feit dat het met de economie onheilspellend is. Desondanks houden we rekening met een kleine groei’.

Opvallend is volgens Van den Berg ook de toename van het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat. ‘Door het mooie voorjaar hebben veel Nederlanders korte vakanties in Nederland gevierd. De zomer daarentegen was heel slecht. Met name hotels aan de kust hebben daar flink onder geleden’.

Reageer op dit artikel