nieuws

Aanvoer wijn en sterke drank in gevaar

Hotel

Producenten van wijn en sterke drank kampen met een groot tekort aan flessen. Het tekort is zo ernstig dat sommige bedrijven in financiële problemen dreigen te komen. De sector heeft een brandbrief geschreven aan eurocommissaris Neelie Kroes (mededinging).

Aanvoer wijn en sterke drank in gevaar

De oorzaak van de problemen is er volgens de producenten van wijn, sterke drank en bijvoorbeeld ook mosterd in gelegen dat de glasproducenten bewust een tekort zouden hebben gecreëerd om zo de prijzen te kunnen opschroeven. Er zijn prijsstijgingen gemeld van 30 procent de afgelopen maanden.

Dat beleid kunnen ze voeren omdat er van de zestig bedrijven in de glassector nog maar drie over zijn, aldus de Europese federatie van importeurs en distributeurs van wijn en sterke dranken in de Belgische krant Le Soir. Juist daarom trekken ze bij concurrentiecommissaris Neelie Kroes aan de bel.

Meer over wijnen

Reageer op dit artikel