nieuws

Abramovich investeert in Nieuw Holland

Hotel

Roman Abramovich, de Russische miljardair en eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea, wil 400 miljoen dollar (bijna 300 miljoen euro) investeren in Nieuw Holland, een kunstmatig eiland in de Russische stad Sint-Petersburg. Dat hebben de autoriteiten in Sint-Petersburg maandag gezegd.

Abramovich investeert in Nieuw Holland

Abramovich wil op het eiland onder meer kantoren, huizen, musea en een hotel neerzetten.

Nieuw Holland is aan het begin van de 18e eeuw gecreëerd door de aanleg van kanalen. Tsaar Peter de Grote gaf het eilandje met daarop pakhuizen de naam Nieuw Holland omdat hij grote bewondering had voor de Nederlandse scheepsbouwers.

Vier jaar geleden wilden de autoriteiten in Sint-Petersburg van Nieuw Holland een centrum voor entertainment maken. Dat plan kwam door de economische crisis niet van de grond.

Reageer op dit artikel