nieuws

Accor biedt Blijf Groep Zaanstreek steun

Hotel

Accor Nederland heeft Blijf Groep Zaanstreek (voorheen Blijf van m’n lijf) gekozen als het goede doel voor de Solidariteitsdag die Accor jaarlijks houdt en die dit jaar gisteren werd gevierd. Blijf Groep biedt hulp en opvang aan vrouwen en kinderen die door geweld in de thuissituatie niet langer thuis kunnen blijven wonen.

Accor biedt Blijf Groep Zaanstreek steun

De Blijf Groep weet zich verzekerd van hotelinventaris die het komende jaar vrij komt in verband met de renovatie van diverse hotels. Bovendien zijn de 180 medewerkers van de Accor hoofdkantoren gevraagd overtollige (kinder)kleding, handdoeken en speelgoed van thuis mee te nemen en beschikbaar te stellen aan de Blijf Groep.

Solidariteitsdag

Op Solidariteitsdag wordt in elk land waar Accor actief is, een inzamelingsactie geïnitieerd voor een goed doel.

Vrouwen en kinderen

Geweld in de privésfeer is de omvangrijkste geweldsvorm in onze samenleving, en komt voor in alle sociale klassen en binnen alle culturen. Slachtoffers van huiselijk geweld zijn in de meeste gevallen vrouwen en kinderen, maar het treft ook mannen, ouders en ouderen.

In Zaanstreek is een opvanglocatie gevestigd waar vrouwen en hun kinderen begeleiding krijgen om een bestaan te realiseren zonder geweld.

Reageer op dit artikel