nieuws

Accor splitst op in twee bedrijven

Hotel

Accor, het grootste hotelconcern van Europa, wordt opgesplitst in twee beursgenoteerde bedrijven; Accor Hospitality en Accor Services. De splitsing van het bedrijf vindt in juli plaats.

Accor splitst op in twee bedrijven

Vandaag is publiekelijk bevestigd dan Accor zichzelf gaat opsplitsen. Accor behoort tot de top vijf grootste hotelketens ter wereld.

Onder Accor Hospitality vallen straks de vierduizend hotels van Ibis, Sofitel en Formule I. In Accor Services worden onder andere de maaltijdvouchers voor 430.000 bedrijven ondergebracht.

Deze splitsing is reeds in december goedgekeurd door de Raad van Bestuur in Parij,s maar nu pas bekend gemaakt. De splitsing van Accor zal in juli plaatsvinden.

Analisten en hoteliers hadden de splitsing al in 2009 verwacht, maar intern was er sprake van een serieuze verdeeldheid onder de grote aandeelhouders inzake deze splitsing.

Accor leed in 2009 verlies dor afwaardering en herstructureringskosten. Netto ging het concern 282 miljoen euro in het rood. In 2008 was er nog een nettowinst van 575 miljoen euro.

Reageer op dit artikel