nieuws

Accor steekt €25 miljoen in Cocagne

Hotel

Het Sofitel Cocagne Eindhoven gaat volledig op de schop. Moederbedrijf Accor steekt zo’n 25 miljoen euro in het hotel. Wanneer de grootscheepse verbouwing klaar is, ergens in 2011, krijgt het hotel de naam Pullman Cocagne Eindhoven.

Accor steekt €25 miljoen in Cocagne

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Viersterrenhotel Cocagne krijgt er 55 kamers bij, waarbij het totaalaantal kamers straks uitkomt op 315. Verder krijgt het hotel een nieuwe wintertuin, een nieuwe gevel en dus een nieuwe naam.

De 175 medewerkers van het hotel zijn maandag op de hoogte gebracht van de grote verandering die hen te wachten staat. Accor, het moederbedrijf van het hotel, investeert tussen de 20 en 25 miljoen euro in het hotel.

Tweede restaurant

De verbouwing start pas eind volgend jaar en zal naar verwachting in 2011 klaar zijn. Gedurende de verbouwing blijft het hotel open. ‘Net op tijd om in 2012 het vijftigjarig bestaan te vieren’, zegt directeur Paul Schuur van Cocagne in het Eindhovens Dagblad.

De uitbreiding kan op het huidige grondgebied van het hotel in het centrum van de Brabantse stad. Aan de zijkant, waar nu bomen staan, komt een tweede restaurant en de uitbreiding van de keuken. De 55 nieuwe kamers worden in de bestaande ruimte gerealiseerd. Het aantal vergaderzalen gaat van 23 naar twintig.

Pullman

Accor verandert de naam van het hotel omdat het viersterrenhotels wil positioneren onder de naam Pullman. Sofitel wordt gebruikt voor vijfsterrenhotels. Vooralsnog is Cocagne het enige hotel in ons land dat de naam Pullman krijgt.

Reageer op dit artikel