nieuws

Accor waarschuwt gm’s voor Thomas Cook

Hotel

Accor heeft in Azië een waarschuwing doen uitgaan naar alle vestigingen voor een verscherpt toezicht op het betalingsverkeer met reisorganisatie Thomas Cook. Accor vraagt om extra aandacht vanwege berichten over financiële nood bij Thomas Cook en haar dochterondernemingen.

Accor waarschuwt gm’s voor Thomas Cook

Veel hotels en hotelketens zoals Accor, Hilton, Starwood, NH, Van der Valk en Best Western hebben grote bedragen uitstaan bij Thomas Cook en haar vele dochterondernemingen. Vorige week kwamen berichten in de media dat er financiële problemen zijn bij Thomas Cook.

Accor Hotels heeft in Azië inmiddels een waarschuwing verstuurd naar alle vestigingen met speciale maatregelen inzake het verstrekken van nieuw krediet alsmede het behandelen van bestaand krediet aan Thomas Cook en haar dochterondernemingen.

In een e-mail wijst Sam Shih, Chairman van Accor Greater China, op zorgvuldigheid bij het verscherpen van het betalingsbeleid omdat Thomas Cook altijd een ‘excellent partner’ is en is geweest voor Accor. Wel vraagt hij de general managers van de vestigingen om extra goed naar contractvoorwaarden en uitstaande betalingen te kijken.

Reageer op dit artikel