nieuws

Accor wil snel groeien in Pakistan

Hotel

Accor heeft flinke ambities in Pakistan. De internationale hotelketen wil hotels in alle belangrijke steden van het Zuid-Aziatische land. Accor gelooft in een snelle groei van toerisme in Pakistan.

Accor wil snel groeien in Pakistan

Dat meldt het Pakistaanse persbureau PPI. Het Franse Accor heeft al tien locaties op het oog voor zaken van het merk Ibis. Daarnaast wil Accor met zijn vijfsterrenketen Sofitel en viersterrenketen Novotel aan de Pakistaanse weg timmeren. Momenteel worden er goede locaties gezorgd voor Novotel en Sofitel.

Het nieuws over de expansiedrang van Accor komt kort na een gesprek tussen Zahid Hamid, de Pakistaanse minister van privatisering en investering, en topman Gilles Pelisson van Accor Group. Volgens Hamid staan talrijke Pakistaanse investeerders klaar om het toerisme in het land een push te geven.

Pakistan heeft een oppervlakte van ruim 800.000 vierkante kilometer. Het is daarmee bijna twintig maal groter dan Nederland. Het land telt 166 miljoen inwoners en de hoofdstad is de metropool Islamabad. Het zuiden van het land heeft een kustlijn van langs de Arabische Zee van ruim duizend kilometer. Het noorden van het land is bergachtig met toppen tot boven de 8.000 meter.

Reageer op dit artikel