nieuws

Ad Siliakus overleden

Hotel

Horecaman Ad Siliakus is overleden. Siliakus was oprichter van Chagall Hotels & Restaurants, een horecaonderneming met drie vestigingen. Siliakus was naast horecondernemer groot kunstliefhebber.

Ad Siliakus overleden

Het overlijden van Siliakus wordt bevestigd door Chagall Hotels & Restaurants. Ad Siliakus is maandag 10 november na een slepende ziekte overleden. De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Siliakus startte in 1977 een restaurant in Leidschendam. Als groot liefhebber van het werk van kunstenaar Marc Chagall benaderde hij de erven van Chagall voor toestemming om de naam van de joods-Russische surrealist te gebruiken.

Het restaurant was succesvol en kreeg zelfs een Michelinster. Siliakus bouwde bij het restaurant een hotel, maar slaagde er niet in een match te maken tussen de twee. Het restaurant stootte hij daarom af.

15 miljoen

De naam Chagall bleef en groeide uit tot de overkoepelende onderneming voor vier bedrijven, waarvan drie in Nederland: Het Grand Winston Hotel in Rijswijk, Green Park Hotel in Leidschendam, Hotel Corona in Den Haag en La Reine des Alpes, een hotel in het Zwitserse dorp Morgins. Chagall staat met ruim 15 miljoen euro jaaromzet op plaats 60 in de Misset Horeca Top 100, de ranglijst met grootste horecabedrijven en –merken van Nederland.

De geboren Amsterdammer Siliakus deed twee jaar geleden een stapje terug uit zijn bedrijf en liet de directie over aan Patrick Bruins en Chris Lindeboom. De in Wassenaar wonende Siliakus hield zich vanaf dat moment nog bezig met speciale projecten.

Ad Siliakus is 59 jaar geworden.

Reageer op dit artikel