nieuws

Afghanistan-top in Château Sint Gerlach

Hotel

De ministers van Defensie van acht landen met militairen in Afghanistan komen op 10 en 11 juni naar Limburg voor topoverleg. De ontmoeting vindt plaats in Château Sint Gerlach in de Valkenburgse dorpskern Houthem-Sint Gerlach, maakte de gemeente Valkenburg aan de Geul donderdag bekend.

Afghanistan-top in Château Sint Gerlach

Deelnemende landen zijn Australië, Canada, Denemarken, Estland, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland. Tijdens de top zal het terrein van Château Sint Gerlach door Defensie aangemerkt worden als militair object. Dit betekent dat Defensie verantwoordelijk is voor de bewaking van het terrein.

In 2005 overnachtte president George W. Bush in Château Sint Gerlach en ook toen waren er zware veiligheidsmaatregelen rondom het hotel getroffen.

Reageer op dit artikel