nieuws

Alarm na kraken slot hotelkamer via mobieltje

Hotel

In het Verre Oosten is alarm geslagen vanwege een defect in de electronische deurvergrendeling van hotelkamers. Aanleiding voor de paniek is Australisch onderzoek waaruit blijkt dat keycards heel eenvoudig gekopieerd kunnen worden via de mobiele telefoon.

Alarm na kraken slot hotelkamer via mobieltje

De meeste internationale hotels hebben electronische toegangsystemen op deuren van hotelkamers en in liften. Tot op heden werd er vanuit gegaan dat dit soort systemen 100 procent veilig zijn, maar dit blijkt dus niet het geval.

Hotels Hong Kong gewaarschuwd

De Hong Kong Hotel Association heeft intussen een waarschuwing verstuurd aan hotels. Hotels krijgen het advies de toegangssystemen te controleren en waar nodig te upgraden. Henk Meyknecht, werkzaam voor Langham Hotels in China: ‘Wij werken op dit moment nauw samen met onze leveranciers en installateurs en onderzoeken of een upgrade mogelijk is. De veiligheid van onze gasten staat uitaard centraal en we zullen er alles aan doen eventuele problemen voor te zijn’.

Media-aandacht in Australië

Op de Australische televisie is een nieuwsitem te zien over de fraude met keycards.

Reageer op dit artikel