American Hotel pakt Dutch Hotel Award

American Hotel pakt Dutch Hotel Award

Op het Leidseplein kan de vlag in top. Het Eden Amsterdam American Hotel heeft de Dutch Hotel Award 2008 gewonnen. General manager Claire van Campen en haar team zijn woensdag aan het eind van de ochtend op de hoogte gebracht, na een spannende strijd van enkele weken.

Een onafhankelijke vakjury koos het American uit tien genomineerden. In de finale moest het winnende hotel het opnemen tegen het vernieuwende limited service concept Qbic in het Amsterdamse WTC, en Landgoed De Holtweijde in Lattrop (Overijssel). Misset Horeca brengt deze week een coververhaal over het team van het American.

De winnaar

Het Amsterdam American Hotel is sinds 2005 onderdeel van de Eden Hotel Group, een snelgroeiende Nederlandse hotelketen die in handen is van de familie Dijkstra.

Het managementteam onder leiding van de 34-jarige Claire van Campen is jong, ambitieus en creatief. Het team slaagde er vorig jaar in het hotel weer naam en statuur te geven.

Het hotel wordt na een periode van achteruitgang weer gerekend tot de betere viersterrenbedrijven in de hoofdstad.

Het American is de afgelopen twee jaar zowel binnen als buiten grondig gerenoveerd. De befaamde Bar Americain is in ere hersteld. Ook zijn 101 kamers, waaronder de Ruud de Wildkamer waarin kunstenaar en radio-dj Ruud de Wild de vrije hand kreeg, aangepakt.

De prijsuitreiking

De Dutch Hotel Award - een kunstwerk uitgevoerd in chroom en kristal - wordt vrijdag 6 juni om 11.00 uur uitgereikt in het American Hotel.

Filmpjes

De Dutch Hotel Award is een teamprijs voor uitmuntend hotelmanagement. De wedstrijd omvat verschillende onderdelen, waaronder een podiumpresentatie in het ING House. De drie teams die doordringen tot de finale worden door de vakjury bezocht. De finalisten krijgen verder de opdracht een videofilm over zichzelf te maken.

Vijf jaar Dutch Hotel Awards

Het Eden Amsterdam American Hotel is de vijfde winnaar op rij sinds de lancering van de Dutch Hotel Award in 2004. In dat jaar haalde het Delta Hotel in Vlaardingen de buit binnen. Beaumont in Maastricht ging in 2005 met de hoofdprijs aan de haal. In 2006 was Des Indes in Den Haag de gelukkige, vorig jaar won Château St. Gerlach.

De Dutch Hotel Award is een initiatief van adviesbureau Trust Hospitality in nauwe samenwerking met weekblad Misset Horeca, ING Bank, Hotelschool Den Haag en SBS Architectuur.

Bekijk hier de filmpjes van de finalisten.

Meer berichten over de DHA:

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.